joi, 12 septembrie 2013

Către fumători. Până nu e prea târziu...

Nu credeam că voi ajunge să fac o asemenea postare. Întotdeauna m-a deranjat faptul că tatăl meu este fumător. Întotdeauna m-a deranjat faptul că nu conştientizează de ceea ce îi face tutunul, de ceea ce îşi face cu propria mână. Întotdeauna m-a deranjat faptul că trebuie să ardă banii, în loc să-i dea pe ceva util. Întotdeauna m-a deranjat atitudinea indiferentă pe care o ia atunci când vine vorba de drăguţele şi adorabilele ţigări, de parcă ele ar fi familia lui. Iar tata este unul din multele persoane fumătoare pe care le cunosc.
Postarea aceasta nu aş fi făcut-o dacă nu aş fi dat peste această ştire. Aici găsiţi articolul original, în engleză. Poate dacă nu aş fi vizionat şi câteva dintre spot-uri nu aş fi ţinut morţiş să scriu.

"Campania anti-fumat a prezentat în câteva spot-uri poveștile de viață ale unor foști fumători care s-au îmbolnăvit de afecțiuni grave, percum cancerul, din cauza țigărilor. Printre ei se numără un bărbat căruia i-a fost îndepărtat chirurgical laringele după ce s-a îmbolnăvit de cancer la gât."


Doamne, vocea lui... Am dat volumul cât de încet am putut. Alte spot-uri obligatoriu de văzut:

Ştiu că dacă aş arăta toate chestiile de mai sus unui fumător aş fi bombardată cu chestii de genul "Mie nu mi se va întâmpla." Ce pot să zic? Fiecare face ce vrea cu viaţa lui. Dar nu cred că există vreun fumător care să-şi dorească o gaură în gât sau să ştie că mai are doar patru-cinci ani de trăit.

6 comentarii:

 1. Sunt de acord cu tine :).
  Cred că am scris și eu ceva de genul acum ceva timp..

  RăspundețiȘtergere
 2. Câtă dreptate poți să ai!!

  De ce nu m-au mai lăsat ăștia de la blogger să-ți postez comentarii în ultimele săptămâni?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Raii, nu ştiu de ce nu ţi-au dat voie să postezi comentarii :-?. E bine că acum poţi >:D<.

   Ștergere
 3. Bravo, Bia! Mi se pare foarte frumos că ai publicat acest articol și că ai spus fără ocolișuri ceea ce simți.
  Am o singură persoană în familie care fumează și chiar o duce foarte prost din cauza asta. Nu aș fi niciodată de acord cu fumatul, mai ales când văd fete tinere care își strică frumusețea și sănătatea din cauza acestui viciu. Să nu uităm nici că efectele fumatului nu se răsfrâng doar asupra persoanei în cauză, ci și asupra familiei (prin fumatul pasiv, probleme financiare, slăbirea relațiilor) și a mediului înconjurător. E dureros că aceste sume enorme cheltuite pentru un viciu ar putea fi folosite pentru rezolvarea unor probleme mult mai importante ale societății.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aşa e, fumatul vine odată cu multe alte probleme, atât pentru fumător, cât şi pentru cei din jurul lui.
   Oribil. Bani arşi efectiv.

   Ștergere

Thank you for reading my post and for leaving me your thoughts. Warm hugs!