sâmbătă, 8 februarie 2014

Facebook, cel mai eficient mod de a te tâmpiLume, lume, m-am trezit şi eu! În sfârşit am ajuns la concluzia deloc surprinzătoare că Facebook-ul tâmpeşte. Bine, asta dacă nu eşti deja tâmpit şi faci parte din cei care poluează Facebook-ul şi întreaga lume. 

Okay, treaba este că în urmă cu două-trei zile am fost şocată să văd câţi necunoscuţi am în lista de prieteni. Evident că cea care a acceptat cererile lor nu e nimeni alta decât the awesome eu. Chiar mă întreb, unde-mi era capul când apăsam pe idiotul ăla de "Accept". Ca să nu mai vorbesc de pagini la care am dat like sau grupuri în care am intrat cine ştie în ce viaţă anterioară. Toate astea m-au lovit ca un trăznet în creştetul capului. News Feed-ul era plin de postările unor necunoscuţi şi de prostiile postate de nu ştiu ce pagină din nu ştiu ce ţară uitată de lume!


Lucrul care aproape că m-a dat jos de pe scaun este numărul uriaş de manelişti şi de piţipoance (regret, chiar regret că a trebuit să folosesc cuvântul ăsta) care bântuie prin lista mea de prieteni. Păi, cum să nu te tâmpeşti când Un Nesimţit (da, chiar aşa îl cheamă pe un fost "preten" de-al meu) postează poze de-alea "şukar3" cu "pătrăţelele" lui? Ca să nu mai vorbesc de obsedații de literele "z" şi "y". Amice, bietele litere! O, dar vai, pur şi simplu ador să-mi văd News Feed-ul plin de pozele unei fete care, mna, se crede înger. Frate, creatura asta cerească îşi face minim 5 poze pe zi (asta conform Facebook-ului; adevărul cred că e mult mai trist). Nici nu mă miră faptul că eram mai mereu în urmă cu adevăratele noutăţi. Eu, ca să dau de aur, trebuia să dau scroll down de-mi amorţeau degetele.

Despre pagini şi grupuri pot spune acelaşi lucru. Curgea cu notificări conform cărora nu ştiu ce individ a postat în nu ştiu ce grup în care, surpriză! mă aflam şi eu. Buddies, nu ştiu ce să spun, cred că am avut o perioadă ciudată (de care nu-mi amintesc) în care am dat like la toate paginile (naşpa) existente. Oare când am păcătuit în halul ăsta? 

Noroc că m-am trezit la realitate şi m-am pus pe deratizat. Uite-aşa am scăpat eu (până acum) de vreo 500 de rozătoare dăunătoare și de grupurile în care numai Dumnezeu ştie cum am intrat. Acum, să zicem, îmi face plăcere să intru pe Facebook. Nu pentru că abia aştept să văd ce au mai postat colegii mei sau ce nivel a atins tata la TrainStation, ci pentru că mai există pagini care intră în sfera intereselor mele. Ăştia de la Historia, spre exemplu, au nişte articole grozave. Plus, postează foarte des. Mereu, când mă conectez, găsesc câte ceva interesant de citit venind din partea lor. Oh, că tot veni vorba, aruncaţi o privire aici. Tare, nu? Iar Historia e doar unul din multele exemple pe care vi le pot da. 


Da, în genere, Facebook-ul tâmpeşte. Tâmpeşte pentru că e din ce în ce mai plin de specimene precum pierde-vară, "manelele e viaţa mea" şi "mai bine fac o sută de selfies, decât să pun mâna pe o carte". Şi uite aşa ne intră şi nouă în subconştient principiile unor astfel de oameni. Văzul este un simţ foarte puternic, deci nu vă lăsaţi pe baza că, "ei, eu n-am să fac aşa". Nu, nu fac parte din nicio organizaţie anti-spălarea creierului :)). Spun doar din propria experienţă. La câte duck faces văzusem, mai aveam puţin şi începeam şi eu să-mi fac câteva poze, iar prin câteva mă refer la vreo zece, cincisprezece, douăzeci, douăzeci şi cinci... Aţi prins ideea. 

So, dacă este cazul, începeţi cât mai curând deratizarea. Nu lăsaţi pe mâine ce puteţi face azi ^^. Smeagol is freeee! :-)

Cheers!

17 comentarii:

 1. I know the feeling. Norocul meu este ca in general nu sunt foarte interesata de news feed-ul de pe facebook. Si un alt noroc este acela ca imi apar chestii facute de cunoscuti, si ocazional si un tampirt pe acolo ca naa, nu are cum sa nu apara. In general imi folosesc facebook-ul ca o modalitate de a vorbi cu diferite persoane in caz ca nu le pot contacta altfel, sau pentru a afla noutatile din grupul clasei. In rest... pot trai si fara facebook.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nici eu nu mă declar o fană a statului pe Facebook non-stop. De fapt, la fel ca tine, intru pentru grupul clasei şi al liceului. Mna, dar atunci când primul lucru pe care îl văd este silueta uneia, îmi vine să-mi dezactivez contul de cinci ori, deodată.

   Ștergere
 2. Eu dădusem like la vreo 10 pagini cu Suleyman și Sultana Hurem =)) Atât de rușine îmi era când îmi trimitea colega mea print screenuri cu „Antoniei Gherasim îi place Suleyman și Sultana Hurem”. Nu, nu mă uit la serialul acela, a fost doar o perioadă în care a trebuit să lăicuiesc o mie de pagini, pentru un concurs cu cărți. Am făcut-o pentru o cauză nobilă. :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Măcar ai o scuză, şi una bună :-). Eu, în schimb, cred că eram somnambulă când am dat like la toate paginile alea aiurite -.-.

   Ștergere
 3. Si eu am avut o perioada cand dadeam accept la toata populatia, dar acum m-am potolit. Ceea ce am eu in lista cu bot de rata din pacate intra la categoria cunoscutilor. :/

  RăspundețiȘtergere
 4. Oh, da! Trebuie să mă apuc şi eu de "curăţenia de primăvară" că încep să mă duc pe plută de fiecare dată când intru pe Facebook. Încep să mă tem de ce o să văd. Am "prieteni" cu care nici măcar nu am vorbit o singură dată. În fine, Facebook-ul se duce de râpă aşa cum s-a dus ( să se odihnească în pace ) Hi5-ul. Şi apoi Ask-ul, care de la început a fost plini de nebăgaţi în seamă. Şi sper că nu se va duce şi Tweeter-ul, şi cred că ştiu de ce nu se va duce. Pentru că e complicat - cât de cât. Cel puţin, pentru mine, este.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Exact acelaşi lucru cred şi eu :-). Cred că după prăbuşirea imperiului facebookic mă voi retrage în twitterland.

   Ștergere
  2. Sau poate o voi face înainte de prăbuşire. Mna, şi acum am cont pe Twitter, însă nu pot spune că-l folosesc în aceeaşi măsură în care folosesc Facebook-ul.

   Ștergere
 5. Mda, Facebook-ul este o prostie. Mi-aș dori să existe o rețea de socializare unde trebuie să dai un test de inteligență pentru a te înregistra. Ar fi perfect!

  RăspundețiȘtergere
 6. Facebookul e doar pentru laudarosi si disperatii dupa atentie.eu il folosesc doar pentru paginile cu animeuri si pentru grupul clasei, pentru ca posteaza chestii care imi trebuie la scoala.-.-
  Desi, trebuie sa recunoastem, ca e si un mod util de a "spiona" lumea si de a afla lucruri despre ceilalti fara sa-i intrebi.(ce filme,muzica, seriale prefera..etc)
  Noroc ca eu n-am de ce sa" fac curat"..poate doar in lista de prieteni, dar asta e simplu.am dat si eu like la tot felul de tampenii, dar..ei bine..chiar imi plac tampeniile alea(gen sweet flirt)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Faza cu spionatul, da, aşa e, ai mare dreptate :-).
   Facebook-ul poate fi şi de ajutor, într-adevăr, însă numai dacă avem noi grijă ca el să devină astfel.

   Ștergere
 7. Ai primit o leapsa de la mine! http://journal-of-soul.blogspot.ro/2014/03/leapsa-kilometrica-cu-amintiri.html

  RăspundețiȘtergere
 8. Hei :*
  Iti dau si eu aceeasi leapsa ca si Moni Melissa :))

  RăspundețiȘtergere

Thank you for reading my post and for leaving me your thoughts. Warm hugs!