miercuri, 10 septembrie 2014

Leapșa - Back to school (2014-2015)


Le mulțumesc fetelor de pe blogul Anddeea pentru nominalizare. Deși îmi vine să mă bag în pământ numai să nu înceapă școala, leapșa asta e grozavă.

Reguli:

1. Încorporați imaginea tag-ului în postarea voastră.
2. Dați tag-ul mai departe.
3. Nu menționați aceleași cărți de două ori.
4. Postați link-ul cu leapșa completată pe blogul Padeniye.

1. Română: Luați cartea preferată de anul acesta și deschideți-o la pagina 100, alineatul al treilea. Scrieți mai jos ceea ce se află acolo, menționând de unde ați luat fragmentul.
Am stat o vreme fără să scoatem o vorbă. Nu m-am uitat, dar nu puteam să nu mă gândesc la rănile pe care le suferiseră oamenii ăștia. Îi roseseră ca pe oasele de pui și pe urmă fuseseră aruncați ca niște gunoaie. Erau mereu în primejdie în mahalaua asta mizerabilă, fără nicio protecție.

- din Sezonul Oaselor de Samantha Shannon

2. Geografie: Ați citit anul acesta (sau în decursul a doi ani) vreo carte cu o copertă verde, sau care să aibă pe ea ceva legat de natură? Dacă da, puneți o fotografie cu ea.
Am mai multe variante, dar Ecouri de dincolo de moarte am citit-o cel mai recent, și mi s-a părut awesome. Natura apare superb descrisă în carte, iar imaginea de pe copertă mi se pare foarte grăitoare.

3. Istorie: Vă plac bibliografiile sau cărțile care tratează ceva din istorie? Care este ultima carte pe care ați citit-o, care să urmărească astfel de subiecte?
Am fost la națională la istorie, deci sunt multe titluri pe care aș putea să le înșir. Am să aleg Ivanhoe de Walter Scott, pentru că e ficțiune și am fost ușor absorbită în decorul ei.

4. Sport: Să faci sport este un lucru benefic corpului, te împrospătează și-ți dă o stare fresh după; în ciuda faptului că ești obosit de mori, tot te vei simți mai bine. Ce carte fresh, ușor de citit, ați lecturat, și care v-a plăcut?
Elixirul Vieții de Kenneth Oppel. Se citește repede și, pentru mine, a fost diferită de ce citisem în ultima vreme, deci chiar revigorantă.

5. Matematică: Chiar dacă matematica nu este o materie agreată de multă lume, tot trebuie să o faci, chiar dacă durează mai mult timp să o înțelegi. La ce carte ți-ar fi foarte greu să renunți, pentru a învăța?
Regatul Umbrelor de Leigh Bardugo. Era trecut de miezul nopții, peste cinci-șase ore trebuia să plec la școală, iar eu încă citeam primul volum din trilogia Grisha. Acțiunea te prinde și nu îți dă drumul până la final, deci cred că mi-ar fi imposibil să renunț, pentru a învăța. Și după ce am întors ultima filă, vreme de câteva zile (cel puțin), gândul tot la carte mi-a stat.

6. Desen: Să desenzi, să pictezi, a fost mereu o activitate care te relaxa în timpul generalei, dar chiar și în liceu pentru unii. Culorile îți dădeau imaginație, așa că: Ce copertă a unei cărți o urăști din tot sufletul, și ai vrea să o schimbi, dacă ai avea ocazia?
Nu am dat peste cărți ale căror coperți să le detest, însă cred că romanului Clarobscur i s-ar putea face o îmbunătățire în privința asta. Cartea e fantastică, o recomand tuturor, dar coperta e puțin cam prea abstractă. Dar nu îmi displace, doar cred că ar fi putut fi îmbunătățită.


7. Biologie: Tuturor ne plac animalele, și nu cred că există cineva care să nu iubească un animal, oricât de drăguț sau înspăimântător ar fi el. Postați mai jos o imagine a unei cărți în care apar astfel de vietăți.
Getting Rooted in New Zealand de Jamie Baywood. Îmi place foarte mult coperta, care e, apropo, creată de autoare. Și cartea e o lectură foarte amuzantă și distractivă.


8. Engleză: Mulți cititori au în bibliotecă literatură internațioanlă, așa că presupun că printre sumedeniile de cărți, se strecoară și un autor preferat. Ce scriitor american sau englez vă place cel mai mult? Descrieți-i ideile în trei cuvinte, sau modul de-a scrie.
Hm, îmi e destul de greu să aleg doar unul... John Grisham este unul din primii autori străini pe care am început să-i citesc. Scrie thrillere juridice într-un mod care te obligă să citești pe nerăsuflate, și e un model, pentru mine. Modul lui de a scrie: sincer, necenzurat, antrenant. Pe Leigh Bardugo am descoperit-o anul ăsta. Debutul ei e formidabil. Și nu în cele din urmă, Samantha Shannon, despre care am spus și în recenzia romanului ei de debut că m-a inspirat și că are o imaginație just awesome. Oh, și chiar nu pot să o neglijez pe Richelle Mead.

9. Muzică: Să asculți muzică este ceva relaxant, care te face să zâmbești, iar cea împletită cu cititul este cu atât mai bună. Aveți vreo carte care să vă fi făcut să cântați (la figurat) de fericire, atunci când ați terminat-o? Sau o melodie care să o fi descoperit în vreo carte?
Academia Vampirilor de Richelle Mead m-a făcut să cânt de fericire pentru că a dat startul unei serii super, pe care am dus-o la bun sfârșit tot cu zâmbetul pe buze.

10. Dorință: Sunt ferm convinsă că există o carte pe care vă doriți foarte mult să puneți mâna. Care este aceea și de ce vreți atât de mult să o citiți?   
Catch Me When I Fall de Vicki Leigh. Soon or later I'm gonna read it!

Iar leapșa merge la: SimonaOanaLissaRaluRosiaFureliseAlinaAlexandraSabryyEny

2 comentarii:

  1. mersi ptr nominaliyare am completat aici leapsa http://romanceofpages.blogspot.ro/2014/09/leapsa-back-to-school.html

    RăspundețiȘtergere

Thank you for reading my post and for leaving me your thoughts. Warm hugs!