miercuri, 15 aprilie 2015

Noutăți în bibliotecă #20

Alololoha, bloggeri!
Iar am lăsat să treacă mai bine de o lună în care să nu postez nimic. Absolut nimic. Îmi pare rău pentru asta, dar, gata, a trecut perioada critică. Am fost la națională la istorie (frumos Oradea, apropo!), care a fost o experiență foarte plăcută și din care am mai învățat câte ceva. Însă acum Bianca is back in business.
Iată ce am agonisit în ultima vreme (adică aproximativ din septembrie 2014):


1. Tochter Des Meeres de Metin Arditi este o carte în germană pe care mi-a adus-o sor-mea din Grecia. Este cartonată și are mai puțin de 300 de pagini. M-am informat puțin și se pare că acțiunea are loc chiar pe o insulă grecească. Plănuiesc să o încep cât de curând, deși am o oarecare reținere, fiind prima carte în germană pe care să o citesc. Totuși, știu că o să mă ajute în dorința mea de a ști germana cât mai bine, așa că am să încerc să nu mai amân.


2. Ewig Dein de Daniel Glattauer 3. Tiere e un thriller scris de englezul Simon Beckett. Titlul original e Animals. Sora mea mi-a luat varianta tradusă în germană, pe care însă am să o citesc mai târziu, mai precis când am să stăpânesc mult mai bine limba germană (fiind thriller îmi imaginez că limbajul e ceva mai complex).


 4. The house we grew up in de Lisa Jewell e a doua carte în engleză pe care o am în bibliotecă (și pe niciuna nu am citit-o încă!). Sună foarte interesant și pare genul de lectură potrivită sezonului cald.


5. Rubinul din fum de Philip Pullman e primul volum dintr-o serie de patru thrillere istorice, toate având în rolul principal o adolescentă - Sally Lockhart. Cartea am primit-o de la o colegă și îi sunt cu adevărat recunoscătoare pentru ea. Am terminat-o chiar acum două zile și mă pregătesc să-i fac recenzia.


6. Acum urmează faimosul roman intitulat Hoțul de cărți de Markus Zusak. Și pe acesta l-am primit, de la un coleg, care, neștiind ce să-mi ofere ca îngeraș, a ciulit bine urechile când eu mă plângeam că încă nu am făcut rost de minunata carte a cărei acțiune se petrece în Germania nazistă (subiect de mare interes pentru mine).


7. Drumul spre înalta societate de John Braine e o carte de care nu am auzit până să mi-o aducă mătușa mea. Internetul spune că e o carte bună.


8. Viața în înalta societate de John Braine e continuarea la romanul menționat mai sus. Ce-i drept, titlurile ambelor lucrări spun foarte multe și îmi creează un orizont de așteptare, cred eu. Abia aștept să le citesc.


9. Muntele vrăjit de Thomas Mann e un clasic din anii '20 pe care mi-l doream de mult timp. Thomas Mann a fost un mare romancier german pe care mi-am zis că trebuie să îl citesc cât mai curând. 


10. Șoareci și oameni de John Steinbeck e o altă carte care se afla în lista mea de must-read. Am făcut rost de ea în Oradea, căci, de, nu se putea să nu merg undeva și să nu cumpăr o carte. E mai scurtă decât mă așteptam, dar sunt sigură că va fi o lectură pe cinste.

Și... am terminat! Voi ce ați mai cumpărat? Ce mai citiți? Chiar sunt curioasă, la cât de multe titluri apar și anul ăsta. Știți, cu cât trece timpul cu atât îmi dau seama cât de puțin am citit. O viață nu e îndeajuns să parcurgi toate cărțile existente, o, în niciun caz!
O, vai, vai, vai, vaaaaai! A apărut și la noi, în sfârșit, ultimul (noooooooo!) volum din trilogia Grisha de Leigh Bardugo. Abia aștept să îl citesc. Aș spune că mor de nerăbdare, însă nu vreau să exagerez... Da, mor de nerăbdare!!! Cu toate acestea, gândul că termin o trilogie atât de dragă mă face să tot trag de timp. Of, so many feels...

Okay, bloggărași, ne mai citim. Lectură plăcută în continuare!

4 comentarii:

 1. Lectura placuta Bia :) , si eu am Hotul de Carti de nu stiu cat timp in biblioteca sper sa ma apuc odata de ea . wow iti place germana/Germania , nu stiu cum reusesti mie mi se pare imposibila :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc frumos, Deni! :-D
   Nici eu nu știu precis când am să citesc ”Hoțul de cărți”. Cert este că trebuie să o fac cât de curând pentru că al meu coleg care mi-a oferit cartea m-a întrebat deja de nu știu câte ori dacă am citit-o :)).
   E grea germana, într-adevăr, dar îmi place și vreau să o știu cât mai bine :-3.

   Ștergere
 2. Ce repede se mișcă editura Trei cu noile aparitii! Îmi place asta...
  Lectură plăcută și ție și felicitări pentru olimpiadă!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, așa e! Editura Trei e o editură de încredere :-D.
   Mulțumesc mult!

   Ștergere

Thank you for reading my post and for leaving me your thoughts. Warm hugs!